zaterdag 21 februari 2015

Albertus Magnus

Besmuikt vertelde een goede kennis dat ze op YouTube het filmpje had bekeken waarin een van onze dochters zo prominent figureert. Deze kennis beschikte over meer kennis dan wij: betreffend document was ons immers niet bekend.

Eenmaal thuis gingen we er maar eens goed voor zitten. 


Het betreft een reportage van Hanze Mag., de digitale krant van de Hanzehogeschool Groningen, over studentenvereniging Albertus Magnus in Groningen.



Presentator, Nathan de Vries, is een nieuwsgierig, enthousiast en participerend journalist. Hij is onlangs door BNN binnengehaald. Dat verrast niet: die omroep past journalisten van dit kaliber. Zijn wervelende reportage over Albertus Magnus is rond de kerstdagen van 2014 opgenomen. Sinds twee weken staat deze op YouTube. Inmiddels 18.271 keer bekeken. Niet niks.

Hier de link waar het hier om te doen is:

http://www.hanzemag.nl/mag-ik-even-binnen-kijken-albertus-magnus/


Goed beschouwd bevestigt deze reportage het vooroordeel dat de mensen over het algemeen over studentenverenigingen hebben. Maar bij Albertus Magnus leeft en gebeurt er zo veel meer dan hier met vette knipoog, rauwe humor en ranzige rand wordt verbeeld. Uit zijdelingse betrokkenheid bij Albertus meen ik dit te mogen stellen.

Zo extravert als ze is geeft het te denken waarom ze haar voorname rol in deze reportage voor ons onder de pet heeft gehouden. Haar beleving van Albertus én het beeld waarvan ze denkt dat wij als ouders van Albertus hebben, die rijmen kennelijk niet. 

Incongruentie geeft ongemak. Het negeren ervan biedt rust.